Residential Recording and Mixing complex

Aspley Guise, Bedfordshire

Status : in progress

In the quite village of Aspley Guise, this newly built recording studio is one of our largest projects to date. A series of outbuildings were demolished to make way for this new build. We were involved from the conception, design and planning, through to the wiring and finishes.

Studio A consists of a large 64 square meter day lit control room, with bespoke birch ply island and furniture, centred around a G Series 48 channel SSL console. The main Munroe M1 soffit mounted monitors are separated by one of the two huge windows overlooking the garden. Off the the control room, through the sound lock and machine room is the 28 square meter live room, which has a floating isolation booth and echo chamber.

The recreational areas consists of a custom made birch ply kitchen and lounge area. The timber framed accommodation quarters are to be added onto to the main building after completion.

The adjacent Studio B is a timber framed and cedar clad construction and has has an impressive 28 square meter floor space with floating isolation booth.

Both Studio A and B are now nearing completion.

 

 

Gallery